Jasper Lefevere pakt brons op European Open judo Glasgow

Lefevre( rechts). Foto: BELGA

Jasper Lefevere pakt brons op European Open judo Glasgow

Print

Jasper Lefevere (-66 kg) heeft zaterdag op de European Open judo in Glasgow brons veroverd. Thomas Lissens (-66 kg) en Gert Maes (-60 kg) werden er in de eerste ronde uitgeschakeld.

Lefevere (World Ranking 46) versloeg in de beslissende kamp van de herkansingen de Sloveen Jereb Andraz (WR 37) met een ippon na 3 minuten. Eerder in de kamp was de West-Vlaming met yuko op achterstand geplaatst. In het vooruitzicht van de Grand Slam van Parijs, die volgend weekend gehouden wordt, is deze bronzen medaille zeker een mentale opkikker.

Lefevere won zijn eerste kamp van de dag met ippon van de Fin Vadoud Balatkhanov (WR 281) en deed dat nog eens over tegen de Brit Lewis Keeble (WR 70). In de halve finale tegen de Fransman Kilian Le Blouch (WR 42) kon hij wel een yuko scoren maar werd hij finaal overtroefd met waza-ari. Zo werd Lefevere naar de herkansingen verwezen.

In dezelfde gewichtsklasse maakte Thomas Lissens zijn debuut op European Open-niveau en dat werd geen meevaller: de Duitser Andreas Tiefgraber (WR 159) maakte het af met een yuko en waza-ari.

Bij de -60 kg maakte Gert Maes eveneens zijn debuut op het voormalige Wereldbekerniveau en ook de Canadees Sergio Pessoa (WR 85) kende geen genade. Na een yuko en waza-ari viel na twee minuten de beslissing met ippon.

Meer sportnieuws