Vier mensensmokkelaars opgepakt in Zeebrugge

Print
Brugge -

In de haven van Zeebrugge zijn vrijdagochtend vier personen gearresteerd op verdenking van mensensmokkel. Ze moesten zaterdag voor de onderzoeksrechter verschijnen en werden alle vier aangehouden. Dat bevestigt procureur Frank Demeester van de Brugse afdeling van het parket van West-Vlaanderen.

Op vrijdag 9 oktober voerde de Scheepvaartpolitie van Zeebrugge onderzoek naar aanleiding van verdachte handelingen. Omdat de haven één van de werkterreinen is van mensensmokkelaars worden alle verdachte handelingen verder opgevolgd. Ze konden vier Irakezen arresteren op verdenking van mensensmokkel.

De vier stelden dat ze naar het Verenigd Koninkrijk wilden reizen. Hun voertuig werd in beslag genomen. In de lichte vrachtwagen werden 15 vluchtelingen aangetroffen. Ze verkeerden in slechte toestand, daarom werd een ambulance ter plaatse geroepen. De vluchtelingen hebben verschillende nationaliteiten.

De vier verdachten, drie mannen en een vrouw uit Irak en Koeweit, werden na verhoor door de Federale Gerechtelijke Politie van West-Vlaanderen (team mensensmokkel) voorgeleid voor de onderzoeksrechter. Die heeft beslist hen aan te houden op verdenking van mensensmokkel met verzwarende omstandigheden.

Zowel de Scheepvaartpolitie, als de incheckbalies en de private veiligheidsdiensten voeren scherpe controles uit. In de afgelopen maanden werden meerdere mensensmokkelaars gearresteerd en systematisch in hechtenis genomen tot het onderzoek volledig is afgerond en zij door de rechtbank kunnen worden veroordeeld. Voertuigen worden altijd in beslag genomen.

.

Nu in het nieuws