© Herentals

Schildersgeslacht Francken in de kijker

Het Centrum voor de Studie van Land en Volk van de Kempen is aan zijn 50ste congres toe. In restaurant Torenhof in Tongerlo geeft op zaterdag 24 oktober een hele rist sprekers zijn visie op onze regio. Daaronder historica Natasja Peeters, die het oorspronkelijk van Herentals afkomstige schildersgeslacht Francken ten gronde belicht.

Marc Helsen

Sedert zijn stichting in 1966 heeft het Centrum voor de Studie van Land en Volk van de Kempen jaarlijks en onafgebroken een congres ingericht. Ditmaal gaat het door in de schaduw van de abdij van Tongerlo. Er komt een heel gamma aan onderwerpen aan bod, gaande van ‘De spirituele betekenis van de abdij van Tongerlo voor de Kempen’, over de ‘de archeologie van stad en platteland in de Kempen’ tot lezingen over Leonardus Lessius, etc.

In de namiddag vertelt historica Natasja Francken, directeur van het legermuseum in Brussel, alles over de familie Francken, van wie de stamvader van Herentals afkomstig was. Ze doctoreerde over dit onderwerp.

Deelname aan het congres op zaterdag 24 oktober, inbegrepen de feestlunch, kost 49 euro, of 20 euro zonder de lunch. Aanvang 9 uur. Inschrijven via het stadsarchief in Geel, tel. 014-56.66.90, of archief@geel.be

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio