Zege voor Buhk-Abril (Bentley) in Blancpain Sprint Series Zandvoort

Foto: Photo News

Zege voor Buhk-Abril (Bentley) in Blancpain Sprint Series Zandvoort

Print

De Duitser Maximilian Buhk en de Fransman Vincent Abril (Bentley) hebben zaterdag de kwalificatierace van de Blancpain Sprint Series-manche in het Nederlandse Zandvoort gewonnen. De Belg Frédéric Vervisch (Audi) eindigde als tweede.

Buhk (Bentley), die vanop de pole vertrokken was, profiteerde al snel van een lichte aanrijding tussen de Nederlander Robin Frijns (Audi) en de Oostenrijker Norbert Siedler (Ferrari). De safety-car moest even in actie komen, de Audi moest nadien met een ronde achterstand opnieuw de baan op. Zo had kampioenschapsleider Frijns meteen alle kansen verkeken om zaterdag de nodige punten te sprokkelen.

Voorin reden Buhk en Abril makkelijk naar de zege, de tweede plaats was voor de Audi van het TEAM WRT van Frédéric Vervisch en de Deen Nicki Thiim. Dan volgden Markus Winkelhock-Niki Mayr-Melnhof (Audi) en Norbert Siedler-Jeroen Bleekemolen (Ferrari).

In de stand zijn Buhk-Abril nu leider met 110 punten, één meer dan Robin Frijns-Laurens Vanthoor. Die laatste komt echter niet in actie in Zandvoort omwille van een zware blessure. Siedler is derde met 95 punten.

Zondag volgt de ontknoping van de Blancpain Sprint Series.

Meer sportnieuws