Russen voeren luchtaanvallen in Syrië op

Beelden die het Russische leger vrijgaf Foto: REUTERS

Russen voeren luchtaanvallen in Syrië op

Print

De Russische luchtmacht heeft naar eigen zeggen opnieuw tientallen bombardementen uitgevoerd op doelwitten van terreurgroep Islamitische Staat (ISIS). Op 24 uur tijd werden bij 64 bombardementen 55 ISIS-doelwitten geraakt, aldus een woordvoerder van het ministerie van Defensie in Moskou.

De woordvoerder haalde onder meer de vernietiging aan van een vestiging van ISIS in de noordelijke provincie Aleppo en bevestigde dat alle doelwitten die werden geraakt tot ISIS behoorden. Het gaat onder meer om wapendepots en opleidingscentra.

Volgens lokale waarnemers zouden verschillende luchtaanvallen zijn uitgevoerd op regio’s in het westen van Syrië, waar de terreurgroep niet zo talrijk aanwezig is.

De Verenigde Staten en hun bondgenoten hebben al kritiek geuit tegen Rusland, omdat het land vooral tegenstanders van president Bashar al-Assad viseert en niet de Islamitische Staat, om zo Assad aan de macht te houden.

De door de VS geleide coalitie bombardeert al sinds meer dan een jaar doelwitten van ISIS in Syrië en steunt de rebellengroepen die tegen Assad strijden.

.

Nu in het nieuws