Tom Boonen blijft nog enkele dagen in het ziekenhuis

Foto: TDW

Tom Boonen blijft nog enkele dagen in het ziekenhuis

Print
Tom Boonen mag over enkele dagen terugkeren naar België. Dat blijkt na enkele onderzoeken in het ziekenhuis in de Verenigde Arabische Emiraten, waar de voormalige wereldkampioen werd opgenomen na een zware val in de tweede etappe van de Abu Dhabi Tour. Boonen liep daarbij een breuk op aan de linkerslaap.

Wielrennen op Sportwereld.be

De medische testen van Tom Boonen zijn geruststellend en de renner mag midden volgende week terug naar België vliegen. Dat heeft zijn team Etixx-Quick Step zaterdag laten weten. Boonen klaagde gisteren na de val over duizeligheid en onderzoek in het Sheikh Khalifa ziekenhuis bracht de breuk aan het licht. De oud-wereldkampioen, die volgens zijn ploeg bij bewustzijn en lucide was, heeft de nacht in het ziekenhuis doorgebracht ter observatie.

Zaterdag volgden bijkomende testen. 'De medische testen van Tom van zaterdag, inclusief een CT scan, zijn geruststellend', aldus Etixx-Quick Step in een persbericht. 'Tom voelt zich goed. De aard van zijn blessures vereist wel de nodige observatie en herstel in het ziekenhuis voor enkele dagen. Medio volgende week mag hij opnieuw naar België vliegen', klinkt het.

Meer sportnieuws