Zuid-Amerikaanse federatie blijft Platini steunen

Foto: AP

Zuid-Amerikaanse federatie blijft Platini steunen

Print

De Zuid-Amerikaanse voetbalconfederatie is het niet eens met de voorlopige schorsing van Michel Platini in het kader van het FIFA-schandaal. Dat laat de organisatie weten in een verklaring.

‘Het vermoeden van onschuld is een fundamenteel recht. Meneer Platini is nog niet schuldig bevonden aan enige aanklacht’, klinkt het op de website van de CONMEBOL. ‘Deze voorlopige schorsing brengt de integriteit van het verkiezingsproces voor het FIFA-voorzitterschap in het gevaar. De schorsing is slecht getimed en buiten proportie. Wij dringen er dan ook op aan dat de voorlopige schorsing wordt herzien en Platini kandidaat kan blijven.’

Platini kreeg net als FIFA-voorzitter Sepp Blatter en FIFA-secretaris-generaal Jérôme Valcke een schorsing van negentig dagen voor hun mogelijke betrokkenheid in een grootschalig omkoopschandaal. De Franse UEFA-voorzitter is tijdens de voorzittersverkiezingen op het Buitengewoon Congres van 26 februari 2016 normaal gezien een van de kandidaten om Blatter op te volgen als FIFA-preses.

Meer sportnieuws