Chaves slaat dubbelslag in Abu Dhabi, drama voor Poels

Foto: Twitter

Chaves slaat dubbelslag in Abu Dhabi, drama voor Poels

Print
De Colombiaan Johan Esteban Chaves heeft zaterdag de derde en voorlaatste etappe van de Ronde van Abu Dhabi (2.1) gewonnen. De renner van Orica-GreenEdge haalde het na een rit over 142 km met start in Al Ain en aankomst bergop in Jebel Hafeet voor de Italiaan Fabio Aru (Astana) en de Nederlander Wout Poels (Sky). Poels leek op weg naar de zege maar kwam in de voorlaatste bocht ten val en zag Chaves en Aru zo passeren. Johan Chaves is meteen ook de nieuwe leider.

Wielrennen op Sportwereld.be

Het waren de Tunesiër Rafaa Chtioui en de Italiaan Alessandro Bazzana die tekenden voor de traditionele lange vlucht. Het tweetal kreeg een maximale voorgift van 2:30. Nog voor het aansnijden van de slotklim, op tien kilometer van het einde, moest Alessandro Bazzana Chtioui laten rijden. In het peloton stond de deur wijd open en leider Elia Viviani moest ook lossen.
Het waren de renners van Astana die het tempo oplegden en op meer dan acht kilometer van de eindmeet werd ook Chtioui gegrepen. Met nog zes kilometer te rijden, zette Vincenzo Nibali fors door. De Italiaan kreeg zijn landgenoot Gianluca Brambilla en de Colombiaan Johan Chaves mee in steun. Niet voor lang evenwel. Brambilla moest al vlug lossen en ook Nibali had geen antwoord op een versnelling van Chaves.

Achter de eenzame leider vormde zich een groepje met Nibali, Poels, Aru en Diego Ulissi. Poels en Aru probeerden de aanval van Johan Chaves te counteren. Onder de rode vod had Chaves nog 10 seconden voorsprong op Poels en 15 op Aru. In de laatste vijfhonderd meter vervoegde Wout Poels Johan Chaves. Poels versnelde nogmaals en Chaves gaf zich gewonnen waardoor de Nederlander op weg leek naar de ritzege. Tot hij in de voorlaatste bocht onderuitging en Chaves en Aru voorbij zag rijden. Poels hinkte nog over de finish en werd derde.

Zondag valt het doel over deze eerste editie van de Ronde van Abu Dhabi. Dan staat een criterium op het Yas Marina Circuit op het programma. De renners werken daar twintig ronden af van elk 5,5 kilometer.

Meer sportnieuws