Hilde Crevits nieuwe burgemeester van Torhout

Foto: BELGA

Hilde Crevits nieuwe burgemeester van Torhout

Print
Torhout -

Hilde Crevits (CD&V) wordt op 1 juni 2016 burgemeester van de West-Vlaamse stad Torhout. Ze volgt Norbert De Cuyper op die 25 jaar aan het roer stond. Omdat het ambt niet verenigbaar is met haar ministerschap laat ze zich vervangen door Kristof Audenaert.

Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2012 werd meteen beslist dat Norbert De Cuyper zijn burgemeesterssjerp zou doorgeven aan Hilde Crevits na drie jaar. Crevits werd tussentijds wel opnieuw minister in de Vlaamse regering en dat is niet verenigbaar met de functie van burgemeester. De 32-jarige Kristof Audenaert wordt daarom aangeduid als waarnemend burgemeester.

Norbert Decuyper blijft wel actief in de politiek. Hij wordt voorzitter van de gemeenteraad. Door de wissels wordt Lieselotte Denolf eerst schepen, Annick Vanderspurt zevende schepen. Schepen Willy Depoorter neemt straks afscheid van de politiek.

“Ik ben dankbaar voor het vertrouwen doorheen de jaren. Doorheen die 25 jaar als burgemeester waren er ook moeilijke periodes, maar mijn therapie was het volk', aldus de afscheidnemende burgervader.

De nog jonge Kristof Audenaert is momenteel eerste schepen en deed al acht jaar ervaring op als kabinetsmedewerker van Crevits. 'Ik heb er goesting in, en weet dat ik er niet alleen voorsta. De titel van burgemeester is iets dat je elke dag opnieuw moet verdienen', aldus Audenaert. Crevits noemt de wissel een keuze in het licht van de toekomst.

.

Nu in het nieuws