Van Wijk twee wedstrijden niet op trainersbank SK Deinze

Foto: Marc Van Hecke

Van Wijk twee wedstrijden niet op trainersbank SK Deinze

Print

Dennis van Wijk zit de komende twee competitieduels niet op de trainersbank bij tweedeklasser SK Deinze. De Nederlandse coach ging niet in beroep tegen de schorsing die de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) hem dinsdag had opgelegd.

In het 2-2 gelijkspel bij Verbroedering Geel op de achtste speeldag in de Proximus League stuurde scheidsrechter Ken Vermeiren de oefenmeester van Deinze iets voor het uur de tribunes in. Volgens het scheidsrechterlijke trio bleef van Wijk ondanks opmerkingen van de eerste assistent-scheidsrechter kritiek uiten op de wedstrijdleiding. Bovendien verliet hij voortdurend zijn technische zone, wat indruist tegen het bondsreglement. De T1 van Deinze betwistte de inhoud van het scheidsrechtersverslag, maar gaf geen tegenbewijzen.

De Geschillencommissie vroeg een schorsing van 8 oktober tot en met 28 oktober, maar de derde week schorsing is met een jaar uitstel. De geldboete bedraagt 600 euro, waarvan 400 euro effectief. De 52-jarige Nederlandse oefenmeester kon zich niet vinden in de beslissing, maar geloofde niet dat hij in beroep een gunstiger vonnis kon krijgen. Door de schorsing zit Van Wijk zondag bij Tubeke en op 17 oktober tegen Lommel United niet in de dug-out bij de Oost-Vlaamse club.

Tweedeklasser Union Sint-Gillis staat zondag op verplaatsing bij Koksijde zonder Jordan Massengo aan de aftrap. De Brusselse club en de Franse middenvelder leggen zich neer bij de schorsing van één speeldag en de boete van 100 euro die Massengo dinsdag kreeg van de Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Brulmans (Dessel) mist twee wedstrijden, vrijspraak voor Bruylandts (Lierse)

Coach Regi Van Acker van tweedeklasser Dessel Sport kan zaterdagavond op verplaatsing bij Patro Eisden Maasmechelen niet rekenen op de diensten van Seppe Brulmans. Club en speler stemden in met het schorsingsvoorstel dat het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond had gedaan. Daardoor mist Brulmans ook het thuisduel tegen Koksijde (17 oktober).

Woensdag ging Dessel Sport in eigen huis met 0-3 onderuit tegen White Star Brussel. Brulmans haalde Frédéric Duplus neer en de Nederlandse ref Ingmar Oostrom bestrafte met rood. Uit het scheidsrechtersverslag maakte het Bondsparket op dat de fysieke integriteit van Duplus, ex-Zulte Waregem, in gevaar was door de overtreding. Het Bondsparket wilde de spits van de rode lantaarn in de Proximus League twee wedstrijden bannen en een boete van 200 euro opleggen. Dessel Sport en Brulmans aanvaarden die straf.

Tweedeklasser Lierse probeerde zijn spits Illies Bruylandts via de Geschillencommissie, die door het midweekvoetbal in de tweede voetbalklasse ook vrijdag samenzat, wel te recupereren voor zijn duel bij Roeselare op de tiende speeldag. 'De Pallieters' verdedigden hun speler met succes, want de commissie oordeelde dat de uitsluiting in de 2-3 nederlaag van dinsdag op het Lisp tegen Seraing genoeg was. 'De Geschillencommissie stelt vast dat de beelden aangebracht door de verdediging het verslag van de scheidsrechter deels bevestigen. De tweede fase, met name het terechtkomen van de studs op de borst van de tegenstrever, is een uitloper van de eerste fase', klinkt het. 'Het is duidelijk geen brutale fout maar brengt wel de fysieke integriteit van de tegenstrever in gevaar. Uitsluiting is voldoende.'
 

Meer sportnieuws