© Photonews

Bekende modeontwerpster sleept Steve Madden voor rechtbank

De Britse modeontwerpster Stella McCartney heeft een klacht ingediend tegen Steve Madden voor het plagiëren van een van haar populairste handtassen. De vegan tas die ze in 2009 lanceerde, is populair bij celebrities zoals Anne Hathaway, Kim Kardashian en Victoria Beckham. Het is niet de eerste keer dat Steve Madden voor de rechtbank wordt gesleept voor het kopiëren van stukken van bekende merken en ontwerpers.

De Falabella Foldover is een van de populairste handtassen die Stella McCartney heeft ontworpen, klinkt het in de tenlastelegging die werd ingediend bij de rechtbank in New York. Ze pikt het dan ook niet dat die volgens haar schaamteloos wordt gekopieerd door iemand anders, in dit geval Steve Madden. Die is vooral bekend voor zijn schoenen, maar heeft daarnaast ook een handtassenlijn.

Pijnlijk is dat de tas van Steve Madden voor ongeveer 100 euro verkrijgbaar is, terwijl je voor die van Stella een tienvoud moet neertellen. Al klinkt het in de klacht dat Madden een 'virtueel' identiek, doch 'kwalitatief inferieur' product heeft gemaakt. In het document zijn ook klantenrecensies opgenomen die de kwaliteit van de handtas afbreken en worden de opvallende gelijkenissen opgesomd.

Het is niet de eerste keer dat Steve Madden wordt aangeklaagd wegens het schenden van copyright. Zowel Balenciaga als Alexander McQueen en Skechers hebben Steve Madden al eens ter verantwoording geroepen voor het klakkeloos overnemen van hun schoenontwerpen. Madden reageerde in het verleden al eens dat het hem eigenlijk verbaasde dat hij niet meer werd aangeklaagd voor zijn kopieergedrag.

Kijk zelf en vergelijk de twee handtassen, eerst die van Stella dan die van Steve:

NIET TE MISSEN