Drie Palestijnen gedood in Jeruzalem

Print

In Jeruzalem zijn vrijdagavond en zaterdagochtend drie Palestijnen gedood. Twee mannen werden doodgeschoten door Israëlisch geschut in een vluchtelingenkamp, terwijl een zestienjarige Palestijn werd doodgeschoten door de politie nadat hij twee Israëliërs had verwond met een mes.

De twintigjarige Ahmad Salah en de 22-jarige Jihad Obeid werden in het vluchtelingenkamp in het oosten van Jeruzalem geraakt door Israëlisch geschut tijdens zware confrontaties vrijdag. Israëlische soldaten die de ingang van het kamp bewaakten, openden het vuur op Palestijnen die met stenen aan het gooien waren. Salah werd geraakt in het hoofd en overleed tijdens zijn overbrenging naar het ziekenhuis. Obeid werd nog overgebracht naar het ziekenhuis. In het kamp werden al drie Palestijnen gedood op minder dan 48 uur tijd.

Zaterdagochtend schoot de politie bovendien een 16-jarige Palestijn neer die twee Israëliërs had aangevallen met een mes. De jongen had zijn Israëlische slachtoffers licht verwond aan de Poort van Damascus, een van de belangrijkste ingangen van het historisch stadscentrum. De Palestijn werd meteen doodgeschoten door de politie, die haar aanwezigheid sterk heeft verhoogd sinds de escalatie van het geweld op de Westelijke Jordaanoever sinds zondag. De politie werd vervolgens door Palestijnen bekogeld met stenen.

Nu in het nieuws