© Philippe Desmet

Schepen Wevers wijzigt verkeersplan

Na een woelige gemeenteraad beloofde schepen Wevers om het verkeersplan ViVo bij te sturen. Wevers is klaar met zijn huiswerk en presenteert de wijzigingen.

Philippe Desmet

Boze burgers uitten tijdens de gemeenteraad hun ongenoegen over de nadelen van het verkeersplan ViVo. Schepen van Mobiliteit Willem Wevers (N-VA) beloofde hen toen om het verkeersplan zo snel mogelijk bij te sturen. Op de volgende gemeenteraad presenteert Wevers enkele aanpassingen van het plan. Met de goedkeuring van de gemeenteraad kunnen de wijzigingen op 31 oktober ingevoerd worden.

De aanpassingen hebben onder meer als doel de omrijfactor voor de bewoners van het centrum te beperken. Dit betekent dat de brede Drabstraat opnieuw wordt opengesteld voor het uitgaand verkeer naar de N171. De Kruisschanslei blijft wel dubbelrichting. Om de veiligheid van de fietsers niet in het gedrang te brengen, krijgt het smalle gedeelte van de Drabstraat het statuut van fietsstraat. De auto’s zullen er achter de fietsers moeten blijven rijden.

De veelbesproken knip van de Hofstraat wordt verplaatst naar de Ooststatiestraat, waardoor de wijken rond de Bautersemstraat en de Hoogbunderlaan weer aansluiten bij het centrum. De knippen aan de Varkensmarkt en ter hoogte van de speeltuin in de ’s Herenlei verdwijnen.

Wevers hoopt dat met deze aanpassingen de rust in het dorp kan weerkeren.

Meer nieuws uit stad en rand

DOEN! in Antwerpen

GVA Mobiliteit - Stad & rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio