Strijd om Europese titel cruisergewichten eindigt onbeslist

Foto: NDM

Strijd om Europese titel cruisergewichten eindigt onbeslist

Print

Bilal Laggoune is er vrijdagnacht op het Gentse boksgala niet in geslaagd de EBU-titel bij de cruisergewichten te veroveren. In de Topsporthal Vlaanderen eindigde zijn kamp tegen de Oekraïner Dmytro Kucher onbeslist. Daardoor blijft de titel vacant.

De 22-jarige Laggoune had tot vrijdag 19 wedstrijden gewonnen, waarvan 9 met knock-out. De 31-jarige Kucher had 23 winnende kampen achter zijn naam staan waarvan hij er 17 had gewonnen met knock-out. De eerste ronde verliep gelijkopgaand. Kucher nam in de derde ronde ietwat de bovenhand. De Oekraïner zette verder zijn stempel op de kamp al bleef Bilal Laggoune geregeld fel uitpakken. Kucher van zijn kant veranderde regelmatig van tactiek en daar had Laggoune niet altijd een antwoord op. In de negende ronde kwam de Belg opzetten en pakte uit met enkele rake reeksen. De kamp bleef spannend tot in de twaalfde en meteen laatste ronde en uiteindelijk lag de beslissing dan bij de scheidsrechters. Deze gaven de punten 118-112, 114-114 en 113-115 waardoor de kamp onbeslist werd.

Eerder op de avond won Seba Steen zijn partij tegen de Fransman Aurelien Lecocq bij de lichtgewichten. Steen haalde het op punten nadat hij de hele kamp domineerde.

Shasha Yengoyan kwam bij de super weltergewichten uit tegen de Fransman Foaud El Massoudi. Het duurde tot in de vijfde ronde voordat thuisbokser Yengoyan op stoom kwam. El Massoudi liep dan tegen een fikse linkse aan en hield daar een oogwonde aan over. In de zevende ronde pakte Yengoyan uit met een resem mokerslagen waarop de scheidsrechter de kamp stillegde en Yengoyan dus won door technisch knock-out.

Meer sportnieuws