Zeventienjarige vluchteling zwaargewond na sprong op trein in Calais

Foto: AFP

Zeventienjarige vluchteling zwaargewond na sprong op trein in Calais

Print

Een zeventienjarige vluchteling uit Eritrea is vrijdagavond zwaargewond geraakt nadat hij in Calais klaarblijkelijk op een Eurotunnel-trein was gesprongen om mee te reizen tot in Groot-Brittannië. Dat meldt de brandweer, die toevoegt dat de jongeman niet in levensgevaar verkeert.

Vrijdagavond is een Eritreeër om een onbekende reden van een brug gevallen op de site van Eurotunnel. Hij raakte de bovenleiding en kwam neer op het dak van een trein, en viel daarna op het perron, aldus de brandweer. 'Hij heeft tweede- en derdegraads brandwonden op dertig procent van zijn lichaam, met name op zijn rug en op een van zijn benen. Hij was er erg aan toe, maar is niet in levensgevaar.'

In Calais bevinden zich tussen de 3.500 en 4.000 migranten, die voornamelijk afkomstig zijn van West-Afrika, het Midden-Oosten en Afghanistan. In de regio van Duinkerke verblijven er nog eens een duizendtal. Ze hopen Groot-Brittannië bereiken door mee te reizen met vrachtwagens op de ferry’s of in treinen door de Kanaaltunnel.

Nu in het nieuws