“Stad heeft fiets- en wandelbrug over de Schelde nodig”

Rob Van de Velde aan de Waterpoort op het Zuid. Foto: Jan Van Der Perre

“Stad heeft fiets- en wandelbrug over de Schelde nodig”

Print

Schepen Rob Van de Velde gaat ijveren voor een fiets- en wandelbrug over de Schelde, vertrekkend van de Gedempte Zuiderdokken. Dat staat in zijn boek Laat me A charmeren. “Antwerpen heeft zo’n brug nodig.”

Rob Van de Velde: “De brug staat niet in het bestuursakkoord, maar ik ben ervan overtuigd dat de stad zo’n verbindingsbrug nodig heeft. Tijdens mijn opzoekingswerk stootte ik op een masterproef van de Antwerpse architect Philip Mortelmans die me aan het denken zette. Wanneer eind 2017 zal gestart worden met de inrichting van het nieuwe hof van beroep op de Britselei, zal het tijdelijke hof van beroep op de Waalsekaai worden afgebroken. Zo krijgen we een corridor naar de kaaien en de Schelde. Het is mijn overtuiging dat als we de beide stadsdelen echt willen verbinden, er een zichtbare verbinding nodig is. Tastbaar, zichtbaar en bruikbaar. Kijk naar het enthousiasme van de Antwerpenaar over de pontonbrug, dat zegt genoeg. Alle grote steden doen het ons voor.”

“Architect Mortelmans voegde nog een boeiend element toe in zijn studie. Hij suggereerde dat aan de landing van de brug op Linkeroever een soort cultuurtempel geplaatst zou worden. Een sterk idee, op Linkeroever is effectief niets. De hele Scheldeboord tot in Burcht ligt eigenlijk braak, dat is toch ongelooflijk?”

Lees het hele interview met Rob Van de Velde zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Stad

.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio