© Jan Van der Perre

Een op de drie jonge vrouwen voelt zich onveilig in Antwerpen

Het Antwerps stadsbestuur wil komaf maken met seksuele discriminatie en intimidatie tegen vrouwen en holebi’s in de stad. Uit recente onderzoeken blijkt dat 15% van de holebi’s zich vaak onveilig voelt in Antwerpen. Bij vrouwen jonger dan 25 jaar is dat zelfs 30% of bijna een op de drie.

Patrick Van de Perre

Het Antwerps stadsbestuur is al langer bezig met maatregelen tegen seksuele intimidatie. “Er wordt een campagne voorbereid door het stadsbestuur met één duidelijke boodschap: we hanteren geen zerotolerantie, maar nog mínder dan dat”, aldus schepen voor Sociale Zaken Fons Duchateau (N-VA).

Het verhaal van Noa Tuyaerts zette de Antwerpse burgemeester Bart De Wever (N-VA) aan om nu al een en ander bekend te maken. De negentienjarige studente werd in korte tijd twee keer lastiggevallen in Antwerpen. “Dit is onaanvaardbaar. De politie zal meer dan nu al het geval is op dit probleem werken. Onder meer door meer anonieme politieteams in te zetten op de bekende zwarte plekken”, zegt Bart De Wever.

De campagne die in de maak is, zal zich niet richten op bewustmaking alleen. “Dat is niet aan de orde. Seksuele intimidatie en agressie zijn geen onderdeel van onze normen en waarden. Dáár zal het over gaan”, zegt Fons Duchateau.

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio