Basketbalscooore!leagueokapi aalstar - antwerp giants (zaterdag 20.30u)

Roel Moors vindt stilaan zijn draai als coach

Print

Port of Antwerp Giants trekt vanavond naar het Aalsterse Forum. ‘In eigen midden is Okapi een hecht blok dat zich nauwelijks laat verrassen. Een collectieve prestatie is dan ook aan de orde’, zegt Roel Moors, de nieuwe assistent-coach van de Giants.

Deze week werd ‘zijn’ nummer 4 bij Port of Antwerp Giants definitief uit roulatie genomen. Het shirtje van Roel Moors zal tijdens de thuiswedstrijden nog alleen fonkelen in de nok van de Lotto Arena. Zoals het past bij een icoon van de sport van de oranje bal.

‘Het echte afscheid was al enkele maanden geleden bij mijn laatste wedstrijd. Dat was emotioneel’, aldus Moors. ‘Dit vind ik echt wel een chic gebaar van Port of Antwerp Giants. Dat de fans je trakteren op een staande ovatie is ook een moment om te koesteren.’

Na achttien jaar op topniveau te hebben meegedraaid is Moors bezig aan zijn reconversie.

‘Ik mis de wedstrijden en de trainingen op het parket, dat kan ik niet ontkennen. Maar ik train niet mee met de ploeg. Dat doe ik alleen als er door blessures te weinig spelers zijn. Dat was nog maar één keer het geval. Voor de rest ga ik af en toe joggen en beoefen ik mijn favoriete sport voor- en na de trainingen.’

Moors heeft ondertussen zijn ­A-diploma op zak, kent een mooi ­debuut met het jonge Port of Antwerp Giants Two in tweede klasse en is met Eddy Faus assistent-coach van Paul Vervaeck bij de eerste ploeg.

‘Ik heb het niet onderschat, maar de combinatie van de eerste en tweede ploeg maakt wel dat ik lange dagen draai. Het is een drukke, maar vooral bijzonder boeiende job. De trainingen, de tegenstander analyseren, individuele begeleiding van onze talenten, samenwerken met coach Paul en Eddy... Alleen op de bank voel ik me soms ongemakkelijk. Je heb minder impact dan als speler (lacht).’

Voor de partij van vanavond op Okapi Aalstar is Moors op zijn hoede. In eigen midden is Okapi altijd een hecht blok, zeker na de nipte nederlaag van vorige week tegen Charleroi’, aldus de assistent-coach van Port of Antwerp Giants.

Kangoeroes op zoek naar stunt

Na de winst tegen Limburg United en het verlies bij Port of Antwerp Giants droomt Kangoeroes Willebroek vanavond in eigen midden van een tweede stunt tegen kampioen Oostende. De Amerikaan Chris Eversley (knie) is nog out.

Meer sportnieuws