© Archiefbeeld DV

Plannen voor woonproject op site Artenova en Sultan

De eigenaars van het gebouw van de voormalige meubelwinkel Artenova en kebabzaak Sultan in de stationsbuurt van Mechelen hebben plannen om er over enkele jaren een woonproject te realiseren.

Sven Van Haezendonck

Studenten maken zich zorgen over het mogelijke verdwijnen van de kebabzaak op de hoek van het Koning Albertplein met de Hendrik Consciencestraat. Die huist in hetzelfde gebouw als Artenova. Op Facebook hebben ze zelfs een steunpagina aangemaakt: ‘De Sultan in Mechelen mag niet sluiten’. Ze maken zich zorgen waar ze in de vroege uurtjes nog voor een snack terechtkunnen als de zaak verdwijnt.

Maar zover is het volgens Jef Leys van Desim nog niet. Die patrimoniumvennootschap is reeds lange tijd eigenaar van het gebouw. “Sultan heeft nog een huurcontract tot 2018. De zaak moet er alleen uit als er een nieuwe eigenaar zou komen”, reageert Jef Leys. En daar is voorlopig nog geen sprake van.

Desim heeft wel plannen om de site op termijn anders in te vullen. “We denken aan een woonproject van een 15-tal appartementen en op de benedenverdieping een commerciële invulling. Dat moet daarom geen winkel zijn, het kan bijvoorbeeld ook een kantoor zijn”, legt de eigenaar uit.

Lees dit weekend het hele verhaal in Gazet van Antwerpen - editie Mechelen

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio