Kermisloop geen succes voor foorkramers

Print
Stabroek / Kapellen - “Wie beweert dat de kermisloop de redding is voor kermismaandag, heeft duidelijk geen rekening gehouden met de foorkramers. Voor ons is dat geen goede zaak”, aldus Mariëtte Commissaris.

Mariëtte Commissaris (61) spreekt namens de VDBF, de Vereniging der Belgische foornijveraars. “Wij zijn niet tegen de kermisloop in Putte. Maar zo maar verkondigen dat deze loopwedstrijd de redding was van kermismaandag is te kort door de bocht. De wedstrijd lokt veel mensen, maar die komen voor het lopen en niet voor de kermis. Wij zorgen voor de sfeer en de verlichting, maar verdienen zo goed als niets”, aldus Mariëtte Commissaris.

 “Niet iedereen houdt rekening met ons. Bij het heraanleggen van marktpleinen of straten wordt te weinig of niet met ons gecommuniceerd. Pleinen worden herschikt en onze staanplaatsen verdwijnen. Veel regels en administratie verzwaren de arbeidslast. Bouwgronden waar vroeger attracties stonden, worden bebouwd. Logisch, maar er komen te weinig alternatieven”, aldus nog Mariëtte Commissaris.

Lees het volledige artikel zaterdag in Gazet van Antwerpen, editie Noord.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio