© Theo Derkinderen

Kunstenaars tonen aquarellen tentoon in Upstairs Art

Kunst uit de tuinen van Monet

Een tiental kunstenaars die de kans kregen om aquarellen te maken in de tuinen van Monet, in Frankrijk, stellen hun werken tentoon bij galerij Upstairs Art in Bornem.

Monet was een van de grootste Franse schilders ooit. Het kasteel waar hij woonde, in Giverny, is een museum geworden en de tuinen errond zijn een echte trekpleister voor toeristen. “Als je geluk hebt, krijg je ook toestemming om in de tuinen een schilderij te maken. Maar dat mag alleen als de toeristen weg zijn”, vertelt John Van Wesemael. Hij is één van de organisatoren van de expo In het Licht van Monet. “Ik sta er eigenlijk zelf versteld van hoeveel mensen van Monet houden en hoeveel mensen waanzinnig mooi kunnen schilderen. Samen met enkele bevriende kunstenaars is een tijdje geleden dan ook het idee gegroeid om hier een expositie te houden met kunstwerken die ontstaan zijn in de tuinen van Monet.”

Uiteindelijk werd een expo opgezet met een tiental kunstenaars. “We hebben een grondige selectie gehouden. Aanvankelijk werden ongeveer driehonderd werken ingediend. Daarvan zijn er 45 weerhouden.”

In het Licht van Monet loopt tijdens de weekends vanaf zondag 11 oktober tot en met 25 oktober. Ook op vrijdagavonden.

Upstairs Art, Roddam 95A in Bornem, naast het gekende café Sint-Vadde

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio