Groen: “Waarom geen kmo’s in de leegstaande bedrijven?”

Groen heeft voor de komende drie jaar nog tal van ideeën Foto: Theo Derkinderen

Groen: “Waarom geen kmo’s in de leegstaande bedrijven?”

Print
Bornem -

De eerste drie jaar van Groen als meerderheidspartij in Bornem zitten erop. Halfweg de legislatuur bruist de partij van de ideeën. Opvallendste plan: de kmo’s onderbrengen in leegstaande bedrijfsgebouwen.

Veertig jaar lang had de CD&V in Bornem de absolute meerderheid. Na de laatste gemeenteraadsverkiezingen kwamen ze één zetel te kort en moest er een coalitie worden aangegaan. Het werd een huwelijk met Groen. “Tot onze eigen verbazing. We hadden nooit gedacht dat CD&V met ons in zee zou gaan”, vertelt voorzitster Nicole Van Praet.

Na het afspringen van de plannen voor een kmo-zone in Hingene blijft de vraag hoe het nu verder moet met de kmo. “Hingene is afgeblazen en ook een nieuwe zone langsheen de Puursesteenweg is niet langer weerhouden. Vanuit Groen pleiten wij ervoor om nieuwe kmo-bedrijven onder te brengen in de bestaande leegstaande gebouwen rond de N16. We hebben berekend dat er in Bornem 50.000 vierkante meter aan bedrijfs- en industriegebouwen beschikbaar zijn. Gebouwen die te koop of te huur staan of zelfs gewoon braakliggende terreinen. Waarom kunnen we die niet gebruiken? Waarom kunnen we grote bedrijven niet in verschillende segmenten indelen en er allemaal kleine kmo-bedrijven in onderbrengen?”, stelt schepen Tom Van Bel.

Groen wil de Bornemse straatverlichting vervangen door ledverlichting, wil het gasfactuur van het zwembad naar beneden en plant volgend voorjaar een nieuw bos tussen het Breeven en de Kluisstraat.

Lees het volledige verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen, regio Mechelen

Meer nieuws uit regio Mechelen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio