Loopbrug en ponton weg aan Nautisch Bezoekerscentrum

Foto: JB

Loopbrug en ponton weg aan Nautisch Bezoekerscentrum

Print
Boom - De loopbrug en het ponton aan de Rupeldijk ter hoogte van Eetcafé ’t Steencaycken en het Nautisch Bezoekerscentrum, zijn om veiligheidsredenen weggehaald, op initiatief van de provincie. Een en ander wordt nu onderzocht door een keuringsmaatschappij.

Het ponton en de loopbrug voldeden niet meer aan de veiligheidseisen en zijn dringend aan onderhoud toe. Gedeputeerde Rik Röttger verduidelijkt dat de provincie eerder het vlakbij gelegen Nautisch Bezoekerscentrum heeft overgenomen van Toerisme Rupelstreek. "Er werden veiligheidsproblemen vastgesteld en we willen als nieuwe eigenaars voorkomen dat er zich ernstige incidenten zouden voordoen. Daarom is zowel het ponton als de loopbrug er naar toe, afgelopen woensdag uit de Rupel gehaald", licht hij toe.

Schorrebeheerder Alex Ternier bevestigt net als de gedeputeerde dat het de bedoeling is om in de toekomst een vernieuwd ponton en loopbrug te voorzien en zo een betere verbinding over het water voor bezoekers van de Rupelstreek, het Provinciaal Recreatiedomein De Schorre en het Nautisch Bezoekerscentrum te creëren. http://www.deschorre.be

Lees het hele verhaal zaterdag in Gazet van Antwerpen - editie Zuid

 

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio