Mode

Dit is het eerste mannelijk model met een maatje meer

Print

Vrouwen met rondingen maken alsmaar meer furore in de modewereld, maar een mannelijk model met een maatje meer kenden we nog niet. Daar heeft Target nu verandering in gebracht: De New Yorkse Zach Miko is stevig gebouwd en de nieuwste ster van de Amerikaanse keten.

De keten had het naar eigen zeggen moeilijk om een kerel te vinden die grotere kledingstukken uit het gamma kon aanprijzen. Miko’s manager bezorgde uiteindelijk de contactgegevens en liet weten dat zijn klant goed kan acteren, poseren en zelfs musiceren. Die spontane sollicitatie blijkt nu het begin van een mooi avontuur in de modewereld.

De 26-jarige man zegt in een interview met The Huffington Post dat hij vroeger zelden ging winkelen. ‘Ik droeg al jarenlang dezelfde kleren. Shoppen was angstaanjagend. Ik voelde me slecht als ik trendy zaken binnenwandelde omdat ik besefte dat niets me zou passen. Daarom bleef ik ver weg van het winkelen’, klinkt het.

Nu Target kledij voor forse mannen verkoopt en hij die ook mag aanprijzen, heeft hij meer zelfvertrouwen. ‘Het kan me niet schelen als ik geen buikspieren heb en er niet uitzie zoals een bink bij Abercrombie and Fitch’, klinkt het. In het verleden zag Miko veel acteerwerk aan zijn neus voorbij gaan wegen zijn maten, maar daar zet hij zich nu over. ‘Ik wil niet superslank zijn en ik ben het beu dat men zegt dat ik moet vermageren om binnen het ideaalbeeld te passen.’

NIET TE MISSEN