© rr

Inbrekers amper minuut na oproep politie opgepakt

Amper een minuut na de eerste oproep heeft de lokale politie donderdagmiddag in Mechelen twee inbrekers opgepakt. Een alerte buur had de twee betrapt en ging hen achterna.

Sven Van Haezendonck

Omstreeks 11u30 kreeg de politie Mechelen-Willebroek melding van een inbraak in een appartement op de Schuttersvest. Een buur had er gezien hoe twee mannen uit de flat van zijn buurvrouw kwamen. Toen de inbrekers dat merkten, lieten ze de buit achter en sloegen ze op de vlucht.

De buurman ging achter de verdachten aan en gaf telefonisch een persoonsbeschrijving door. Kort daarna kon de politie de twee inbrekers arresteren op de Van Benedenlaan. De onderzoeksrechter heeft de twee verdachten, een 26-jarige en een 28-jarige man uit Georgië, aangehouden. De schroevendraaier die een van hen op zak had, en hun auto werden in beslag genomen.

De recherche onderzoekt of de inbrekers voor meer feiten in aanmerking komen. Wie verdachte handelingen of personen opmerkt, neemt best meteen contact op met de politie op het nummer 015-464 464.

Aangeboden door onze partners

Meest gelezen

Vastgoed

Jobs in de regio