© Joris Herregods

© Joris Herregods

1 / 2

De Reddende Engel brengt al twintig jaar zuidfranse keuken

Franse engel naast kathedraal

Als u op zoek bent naar de waarachtige Franse keuken, dan is daar De Reddende Engel. Chef Bruno Vanderme komt uit de Landes en heeft die nooit verloochend.

Johan Van baelen

De Reddende Engel bevindt zich in de schaduw van de kathedraal, kan niet anders met zo’n naam. Binnen zweeft een houten engel boven onze hoofden. “Houtsnijwerk uit de 17de eeuw, gevonden bij een antiquair. Het leek ons passend en de klanten vinden het leuk”, vertelt Monika Wauters. Het is niet de laatste keer dat ze spreekt over tevreden klanten. En die komen van overal: Antwerpen natuurlijk, Turnhout, Gent, Brussel, Nederland, Duitsland.”

Chef Bruno Vanderme is intussen twintig jaar in de zaak en werd samen met zijn echtgenote Christine vennoot. “Hij gaf een twist aan de keuken”, vertelt Monika. “Die bleef Frans, maar ook zijn geboortestreek, de zuidwestkant rond de Landes, kreeg een kans. Er kwam confit de canard (geconfijte eend, red.), cassoulet (schotel van bonen en vlees, red.) en varkenswangen. Daarmee waren we de eersten in België, zeker weten. Jaren aan een stuk werden die uitsluitend aan ons geleverd. Nu serveert iedereen het.”

Wij vinden de wangetje terug in het lunchmenu, dat elke drie à vier weken wijzigt. Het pareltje wordt aangeboden voor amper 19 euro. “Dat kan hij omdat we alles zelf bereiden”, legt Monika Wauters uit, “van bladerdeegjes tot terrines.”

Lees meer in Gazet van Antwerpen

De Reddende Engel, Torfbrug 3.

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio