Berencross Meulebeke aan derde editie toe

Foto: BELGA

Berencross Meulebeke aan derde editie toe

Print

De ‘Berencross’ in het West-Vlaamse Meulebeke, een veldrit op de nationale kalender, is zaterdag aan zijn derde uitgave toe. Vorig jaar ging de eindzege er naar Klaas Vantornout, hij haalde het toen van zijn ploegmakkers Jim Aernouts en Kevin Pauwels.

De start en finish bevinden zich op de atletiekpiste Ter Borght. Van daaruit gaat het naar de heuvelzone gevolgd door een aangebouwde brug, het bos en een zandbak van zowat 30 meter. Via de voetbalvelden en een dubbele balkjespassage gaat het naar de aankomstzone. Wout Van Aert staat er niet aan de start en dat doet diverse renners dromen van een eerste seizoenzege.

‘Het zal zaterdag een heel open wedstrijd worden’, stelt Sven Nys. ‘Vorig jaar moest ik optornen tegen een sterk Sunweb-blok. Ik hoop dat dit niet voor herhaling vatbaar is, ik heb er alvast zin in.’

De voornaamste deelnemers:

Klaas Vantornout, Sven Nys, Kevin Pauwels, Tom Meeusen, Rob Peeters, Dieter Vanthourenhout, Joeri Adams, Sven Vanthourenhout, Michael Vanthourenhout, Kenneth Van Compernolle, Vinnie Braet, Quincy Vens, Bart Hofman, Gianni Vermeersch, Angelo De Clercq en Yu Takenouchi (Jap)

Het programma:

11u00: Nieuwelingen

12u00: Junioren

13u45: Vrouwen elite

15u00: Elites en beloften

MEEST RECENT