Festival Rockin’ Around Turnhout verdwijnt niet

Ook volgend jaar kan nog geswingd worden op Rockin’ Around Turnhout. Foto: BERT DE DEKEN

Festival Rockin’ Around Turnhout verdwijnt niet

Print
Turnhout -

Er komt dan toch een 21ste editie van Rockin’ Around Turnhout in 2016. De Warande en de stad doen een stevige inspanning.

Grasshopper Int. vzw beleefde dit jaar een fantastische twintigste editie van de jaarlijkse rock-’n-rollkroegentocht in Turnhout, maar voorzitter Peter Van der Flaes kondigde meteen nadien aan dat het de laatste keer was. De organiserende vzw had het elk jaar moeilijker om de financiële eindjes aan elkaar te knopen en Van der Flaes wilde niet wachten tot de organisatie deficitair was.

Het nieuws sloeg in als een bom, want Rockin’ Around is een goede ambassadeur voor de stad. Elk jaar lokt het evenement enkele duizenden liefhebbers uit heel Europa naar Turnhout. Burgemeester Eric Vos (TIM) beloofde om met de organisatie naar een oplossing te zoeken en ook Warandedirecteur Staf Pelckmans stond open voor een gesprek.

Productiekosten

“Er zijn verscheidene constructieve gesprekken geweest, maar toen er eind augustus nog altijd niets concreets op tafel lag, ben ik zo stout geweest om het been stijf te houden”, zegt Peter Van der Flaes. “Op dat ogenblik zag de toekomst er nog somber uit. Maar deze week kwam de kentering. Vooral de Warande doet een grote inspanning om het festival te behouden. Er is bekeken hoe het de productiekosten kan beperken.”

Ook de stad doet een inspanning, al ligt die vooral bij de organisatie van Turnhout Royal, dat ook in handen is van de vzw Grasshopper Int.

Rockin’ Around Turnhout vindt ook in 2016 plaats tijdens het paasweekend, op 25, 26 en 27 maart.

Lees er vrijdag meer over in Gazet van Antwerpen - editie Kempen

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio