Dieven kraken kluis Tenniscentrum: “Ze konden zelfs de sensoren ontwijken”

Print

Foto: foto joren de weerdt

Hulshout -

Inbrekers zijn er tijdens de nacht van woensdag op donderdag in geslaagd een kluis te kraken in het tenniscentrum De Rakket op de Grote Baan in Hulshout.

De buit zou zo’n 3000 euro bedragen. Verantwoordelijke Eddy Verschueren is ervan overtuigd dat de dader het tenniscomplex zeer goed kent of goede informatie heeft gekregen. “De voorbije 17 jaar werd hier al vijf of zes keer ingebroken. We hebben steeds beter beveiligd onder meer met bewegingssensoren die het alarm doen afgaan. Dit systeem was afgelopen nacht actief, maar heeft geen alarm geslagen. Om daarin te slagen moesten de daders verscheidene stukken op handen en voeten kruipen. Ik heb dat vanmorgen ook geprobeerd en het kan. Maar je moet het natuurlijk wel weten. Ook de geviseerde kluis bevindt zich niet op een voor iedereen zichtbare plek. Normaal zit er in de kluis alleen wat wisselgeld en ontvangsten van de toog, maar in deze periode zitten er ook verhuurgelden in van terreinen.”

De daders zijn wellicht binnen geraakt via de verbinding naar de luchthal. “Er zit wellicht niets anders op dan nog meer sensoren te plaatsen om ook op lage hoogte bewegingen vast te stellen. En een oog gericht op de kluis.”

De lokale politie Zuiderkempen onderzoekt de zaak. De daders zijn voorlopig onbekend.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio