Verhoogd terreurniveau voor match van Rode Duivels tegen Israël

Foto: BELGA

Verhoogd terreurniveau voor match van Rode Duivels tegen Israël

Print

De EK-kwalificatiematch van de Rode Duivels dinsdag tegen Israël zal gepaard gaan met draconische veiligheidsmaatregelen.

Niemand mag een rugzak of tas mee naar binnen nemen, zo staat op de website van de Voetbalbond. Zo wil men uitsluiten dat iemand een bom of ander wapen mee naar binnen smokkelt. Supporters zullen ook extra gefouilleerd worden. De politie zal bovendien talrijk aanwezig zijn in en om het stadion.

“Alles wat Israël aanbelangt, krijgt extra bescherming in dit land. Voor moslims is Israël een potentieel doelwit. In België uit zich dat in een verhoogd dreigingsniveau 3 door het Ocad, het orgaan dat de terreurdreiging beoordeelt”, zo zegt een gerechtelijke bron. “Dat is gezien de terugkomst van geradicaliseerde moslimstrijders naar ons land niet meer dan gerechtvaardigd.”

Door de verstrengde maatregelen zouden ook al 2.000 aanvragen voor tickets geannuleerd zijn. “De geannuleerde tickets zullen op de dag van de match opnieuw te koop worden aangeboden, maar alleen aan mensen die vroeger al eens een Duivelsmatch hebben bijgewoond”, zegt ­Michael Vandersteen van de supporterskoepel 1895.

(belga)

MEER VOETBALNIEUWS