In oude paardenstallen opent bioboerderijwinkel

Foto: Leo De Nijn

In oude paardenstallen opent bioboerderijwinkel

Print
Mechelen / Muizen - In de gerenoveerde Baarbeekhoeve in Muizen (Mechelen) opent zondag de eerste Bioboerderijwinkel in de regio. Jelle Delanoeije en Roosje Koninckx, twee dertigers, willen niet alleen biogroenten verkopen, maar kinderen ook respect voor voeding bijbrengen.

De verloederde achttiende-eeuwse Baarbeekhoeve in de Baarbeekstraat in Muizen krijgt een tweede leven. Jelle Delanoeije (31) en zijn vrouw Roosje Koninckx koesteren er grootste plannen. "Een tweetal jaar geleden hebben wij de boerderij met drie hectare grond gekocht. De renovatie was een lastig karwei, maar we hebben het gebouw zo veel mogelijk in ere hersteld. We hebben het pand met de bestaande stenen heropgebouwd en een deel van de dakpannen gerecupereerd", vertellen ze.

Jelle en Roosje hebben de oude paardenstallen van de Baarbeekhoeve ingericht als Bioboerderijwinkel. Jelle teelt op de gronden rond de hoeve biogroenten en verkoopt die al jaren op de Antwerpse markten. "Die groenten willen we nu ook in onze boerderijwinkel aan de man brengen", vertelt Jelle. "We gaan uiteraard al onze biogroenten dagvers in onze rekken leggen. En we oogsten op ons veld volgens de verkoop. Verser kan dus niet. We bieden ook andere producten aan van collega-biotelers, droogwaren, fruitsappen, vers brood en beperkt vers vlees. We bieden ook de vergeten groenten zoals rapensteel, warmoes en pastinaak te koop aan."

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio