Nieuwe Velo’s vervangen versleten en gestolen stadsfietsen

Foto: patrick de roo

Nieuwe Velo’s vervangen versleten en gestolen stadsfietsen

Print
Antwerpen -

Op het Kievitplein zijn donderdag 210 splinternieuwe Velo-fietsen gearriveerd die de versleten exemplaren zullen vervangen.

Ze stonden donderdagochtend te blinken onder de sporen op het Kievitplein: de 210 nieuwe fietsen die besteld zijn om de versleten exemplaren te vervangen. Sinds de invoering van de Velo’s in 2011 zijn de fietsen nogal intensief gebruikt en sommige fietsen zijn niet meer op te lappen.

“Daarnaast zijn er in die jaren vijftig fietsen gestolen”, zegt Dimitri Rondeaux, verantwoordelijke voor de Velo’s bij Clear Channel. “Ons fietsenbestand is nu dus weer op peil.”

De nieuwe exemplaren hebben hetzelfde model als hun voorgangers, al zijn er wel een paar kleine verschillen. Het licht is bevestigd aan het frame in plaats van aan het stuur, want dat is robuuster. Het kader is ook verstevigd.

Wachtlijst van 9750 mensen

Over de uitbreiding van het Velo- systeem wordt nog onderhandeld. “We streven ernaar om dat deze legislatuur te realiseren”, zegt Maarten Vanderhenst van het kabinet van schepen Koen Kennis (N-VA), maar een precieze timing kan hij daar niet voor geven. Veel mensen zitten daarop te wachten, want de wachtlijst is ondertussen aangegroeid tot 9750 mensen. Op dit moment zijn er bijna 35.000 jaarkaarten in omloop.

MEEST RECENT

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio