Vakantie

UITTIPS. Hier kan je heen tijdens de Week van het Bos

Print

Naar jaarlijkse gewoonte organiseert het Agentschap voor Natuur en Bos in samenwerking met Natuurpunt en Bos+ de Week van het Bos. Deze staat dit jaar in het teken van natuurhelden en loopt van 11 oktober en tot en met 18 oktober. Wij selecteerden tien leuke uitstapjes voor het hele gezin.

Opening speelbos

Een dag voor de Week van het Bos officieel van start gaat, opent in Vlissegem bij De Haan een heus speelbos. Er worden allerlei activiteiten georganiseerd om de site te ontdekken zoals een rit met een trekpaard en zoektochten. Gewoon lekker spelen tussen de bomen kan natuurlijk ook.

Waar? Speelbos ‘Wonderbos’, Wenduinsdesteenweg 125 in Vlissegem

Wanneer? 10 oktober van 14 tot 17 uur

Prijs: Gratis

Meer info: www.natuurenbos.be/duinbossendehaan

Tuindagen Beervelde

Twee keer per jaar organiseert Het Park van Beervelde de Tuindagen. Die staan tijdens deze editie helemaal in het teken van Japan. Verwacht je aan een weelderige verzameling planten die goed ingeburgerd zijn in onze tuinen en hun oorsprong vinden in het Oosterse land.

Waar? Park van Beervelde, Dorp 75 in Beervelde

Wanneer? 9,10 en 11 oktober

Prijs? VVK: 8 euro, ADD: 10 euro

Meer info: www.parkvanbeervelde.be

Film in het bos

Kinderen hoeven in het weekend niet binnen voor de televisie te hangen, het kan ook buiten. In Blaasveld-Willebroek wordt de Disney-prent ‘Frozen’ uitgezonden in open lucht. Een jas, trui of je favoriete deken mag ook mee.

Waar? ’t Broek (Scheyvaerts) in Blaasveld-Willebroek

Wanneer? 10 oktober om 19 uur Prijs? Gratis

Bomenwandeling

In het Hagelands Bos leer je verschillende soorten bomen kennen en krijg je meer informatie over verschillende houtsoorten. Want waarvoor wordt dat eigenlijk gebruikt? En was dat vroeger ook al het geval? Vergeet je wandelschoenen niet!

Waar? Domein Tienbunders, Tienbundersweg 23 in Houwaart

Wanneer? 11 oktober om 14 uur.

Prijs? Gratis

Meer info: www.natuurpuntaarschot.be

 

In het spoor van een natuurheldin

Deze Week van het Bos staat in het teken van natuurhelden en daar horen boseigenaars uiteraard bij. In Sint-Truiden neemt Jeanne Hoogenboom - what’s in a name? - je meer voor een begeleide wandeling doorheen haar paradijs.

Waar? Kasteel Nieuwenhoven, Engelbamp 57 in Sint-Truiden

Wanneer? 14 oktober om 13.30 uur

Prijs: 3 euro.

Meer info: bosgroepen@limburg.be

Paddenstoelen kijken

Zeg tegen deze toch niet zomaar een paddenstoelenwandeling. Tijdens het uitje krijg je immers ook de kans om de paddenstoelen te bekijken onder een microscoop. Je leert ook hoe je ze moet kweken en welke al dan niet eetbaar zijn. Kindjes kunnen hun fantasie de vrije loop geven tijdens een knutselmiddag waarin de plant centraal staat.

Waar? Provinciedomein De Baliekouter, Ommegangstraat in Wakken

Wanneer? 11 oktober van 14 tot 17 uur

Prijs? Gratis.

Meer info: www.west-vlaanderen.be/genieten/domeinen

Helpende heks

Deze tentoonstelling draait rond de Slavische heks Baba Yaga, die in het bos woont en alles weet. Het enige wat je moet doen om advies te krijgen: haar trakteren op een bos blauwe bloemen. Daarvan maakt ze thee die haar eeuwig jong houdt. Er is echter een probleem: het internet leidt ertoe dat mensen alle info vinden en de hulp van de heks niet meer nodig hebben...

Waar? Westrand galerij, Kamerijklaan 46 in Dilbeek

Wanneer? 11 oktober om 13 u 30

Prijs? Gratis

Meer info: www.westrand.be

NIET TE MISSEN