© GVA

Mogelijk twee jaar cel voor dealen vanuit kippenkraam

V.L. is donderdag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verschenen omdat hij cannabis verkocht had vanuit zijn kippenkraam in Brecht.

Het openbaar ministerie vorderde twee jaar cel en 12.000 euro boete, alsook de sluiting van zijn zaak gedurende vijf jaar en de verbeurdverklaring van zijn drugsopbrengst die op 1.500 euro werd geraamd. Voor zijn vriendin werd 15 maanden cel en 6.000 euro geëist.

De politie ontdekte het drugshandeltje doordat zijn naam in een ander onderzoek was gevallen. Op 24 juli 2013 werden huiszoekingen uitgevoerd in zijn kippenkraam, winkel en woning, waar telkens zakjes cannabis werden aangetroffen. Op een terrein in Brecht, dat door de vriendin gehuurd werd, stond een plantage met 130 planten.

V.L. bekende dat hij drugs had verkocht, ook aan minderjarigen. Als klanten een 'groen kieken' bestelden, kregen ze een braadkip met een zakje cannabis bij. 'Ik wilde mijn schulden betalen, mijn verplichtingen nakomen. Ik heb er veel spijt van', vertelde hij de rechtbank. Zijn advocaat pleitte voor een werkstraf.

De vriendin ontkende dat ze op de hoogte was, ook al had ze klanten die een kip met wat extra wilden, steevast doorverwezen naar haar vriend. Haar advocaat meende dat ze zich bewust afzijdig hield en geen noodzakelijke hulp had verleend. Hij vroeg de vrijspraak.

Vonnis op 11 december.



Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio