Twee jaar cel voor dealen vanuit kraam

Foto: GVA

Twee jaar cel voor dealen vanuit kraam

Brecht -

De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft V.L. veroordeeld tot twee jaar cel en 6.000 euro boete, omdat hij cannabis verkocht had vanuit zijn kippenkraam in Brecht. Zijn vriendin kreeg een opschorting. De 1.500 euro opbrengst werd verbeurd verklaard, maar de rechtbank ging niet in op de vordering van de procureur om zijn zaak gedurende vijf jaar te sluiten.

De politie ontdekte het drugshandeltje doordat zijn naam in een ander onderzoek was gevallen. Op 24 juli 2013 werden huiszoekingen uitgevoerd in zijn kippenkraam, winkel en woning, waar telkens zakjes cannabis werden aangetroffen. Op een terrein in Brecht, dat door zijn vriendin gehuurd werd, stond een plantage met 130 cannabisplanten.

V.L. bekende dat hij drugs had verkocht, ook aan minderjarigen. Als klanten een ‘groen kieken’ bestelden, kregen ze een braadkip met een zakje cannabis bij. Hij dealde om zijn schulden af te betalen.

Zijn strafblad, waar onder meer al een veroordeling van 12 maanden cel op prijkt voor een cannabisplantage, toont volgens de rechtbank aan dat hij moeite heeft met regels en wetten en dat hij een zucht heeft naar gemakkelijk geldgewin.

De vriendin ontkende dat ze op de hoogte was, maar de rechtbank vond dat ongeloofwaardig. Ze kwam geregeld in de woning en de winkel en moest de cannabis dus wel gezien hebben. Verschillende klanten hadden ook verklaard dat wanneer ze een “groen kieken” bij haar bestelden, ze hen steevast doorverwees naar haar vriend.

Zo had ze volgens de rechtbank noodzakelijke hulp en bijstand geleverd. Gelet op haar onbesproken levensloop kreeg ze de gunst van de opschorting.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio