‘True Blood’-acteur komt naar naar Gent

Print

De Zweedse acteur Alexander Skarsgård en Amerikaanse regisseur Marielle Heller komen naar Gent voor de Gentse première van ‘The diary of a teenage girl’. Dat maakt de organisatie bekend.

The Diary of a Teenage Girl, met in de hoofdrollen Bel Powley, Kristin Wiig en Alexander Skarsgård gooide op het filmfestival van Berlijn recent nog hoge ogen. Variety noteerde regisseur Marielle Heller al bij de tien regisseurs om in de gaten te houden in 2015.

Heller baseerde zich voor de film op een populaire graphic novel van Phoebe Gloeckner uit 2002. Het coming-of-ageverhaal ligt qua thema gevoelig in orthodox Amerika: een tienermeisje op zoek naar haar seksuele identiteit knoopt een relatie aan met de vriend van haar moeder (Alexander Skarsgård). Dat er toch honderduit over seks in wordt gepraat, komt mogelijk omdat de film geproduceerd werd door de Amerikaanse afdeling van het Belgische productiehuis Caviar.

Alexander Skarsgård is waarschijnlijk het bekendst om zijn rol als vampier Eric Northman in de serie ‘True Blood’ maar vertolkte de laatste jaren voornamelijk rollen in independent films, zoals What Maisie Knew en The East. Op 20 oktober komen de twee naar de vertoning van de film in de Gentse Kinepolis.

D’Ardennen

De 42ste editie van het Film Fest Gent opent op 13 oktober met ‘D’Ardennen’, het langspeeldebuut van Robin Pront, met in de hoofdrollen Kevin Janssens, Veerle Baetens en Jeroen Perceval.

Griekse Weird Wave

Op de affiche staan behalve films als The assasin, Black van Adil El Arbi en Bilal Fallah, Carol met Cate Blanchett, The falling en de Griekse Weird Wave-film The lobster, ook een reeks kortfilms, documentaires en biopics. Het festival kiest daarnaast een centraal thema, dat dit jaar Britse cinema is.

Op dinsdag 20 oktober wordt ook het Explore Zone-parcours afgerond met de uitreiking van de bijbehorende award door een vijfkoppige jongerenjury, onder begeleiding van Gilles De Schryver.

Alle informatie over het Film Fest Gent op www.filmfestival.be .

Externe links
Nu in het nieuws