Gezin woont al drie maanden in nomadentent in Deurne

Print

Het gezin bij hun joert. Foto: JVDP

Deurne -

Marlies Lenaerts (33), haar man Johnny Teuchies (34) en kinderen Tinka (8), Jolan (7) en Max (4) wonen al drie maanden in een joert, een nomadentent. Ze staat in de August van de Wielelei naast de werf waar hun nieuwe woning gebouwd wordt. “Het is altijd een droom geweest”, zegt Marlies. “Wij zijn halve zigeuners.”

Marlies Lenaerts en Johnny Teuchies zijn van het avontuurlijke type. Twaalf jaar geleden trokken ze gedurende acht maanden door Azië. Een fietstocht van Maleisië tot Mongolië. “Toen hebben we ook lange tijd in een joert gewoond bij de lokale bevolking”, zegt Marlies Lenaerts. “Sindsdien is het onze droom om in zo’n tent te kunnen wonen. Als de kans zich zou voordoen, zouden we geen moment twijfelen.”

En die gelegenheid bood zich vorig jaar aan toen het koppel, samen met drie andere gezinnen in een co-housingproject stapte. Ze kochten samen de oude rijkswachtkazerne op de August Van de Wielelei in Deurne. “Het is altijd moeilijk om de verkoop van het oude huis en de inrichting van het nieuwe op elkaar af te stemmen”, zegt Marlies Lenaerts. “Daarom hebben we ons oude huis al snel te koop gezet. De verkoop was erg vlug in kannen en kruiken, maar we moesten dus nog een hele tijd overbruggen. Nu konden we eindelijk onze droom waar maken, wonen in een joert.”

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio