Duo krijgt verbod om dieren te houden na verwaarlozing 37 paarden

Archiefbeeld Foto: Jimmy Ket

Duo krijgt verbod om dieren te houden na verwaarlozing 37 paarden

Print
Hoogstraten -

De rechter in Turnhout heeft twee vrouwen het verbod opgelegd om nog dieren te mogen houden. Ze hadden zich eerder schuldig gemaakt aan de verwaarlozing van 37 paarden en pony’s in Hoogstraten.

Jolanda V. (52) en Charmaine D.P. (27), beiden uit Rotterdam, zijn dinsdag door de strafrechter bij verstek veroordeeld voor dierenverwaarlozing. Ze kregen elk ook een boete opgelegd van 12.000 euro.

De vrouwen zouden tussen februari en maart van vorig jaar 37 paarden en pony’s in stallen in Hoogstraten onvoldoende eten en drinken hebben verschaft. De dieren kregen volgens de rechter niet de nodige medische verzorging.

Acht paarden en grote pony’s stonden bovendien in stallen waarin allerlei materiaal rondslingerde waaraan de beesten zich konden verwonden. Achttien kleine pony’s hadden dan weer amper bewegingsruimte aangezien ze per drie of vier in kleine varkensstallen waren ondergebracht.

Het duo had zich eerder al in Nederland schuldig gemaakt aan soortgelijke feiten. Ze mogen geen dieren meer houden. Doen ze dat wel, dan moeten ze per inbreuk 250 euro betalen.

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio