Pech blijft duren: Engelse voetbalbond roept Mourinho op het matje

Foto: AFP

Pech blijft duren: Engelse voetbalbond roept Mourinho op het matje

Print

Chelsea-coach José Mourinho wordt door de Engelse voetbalbond (FA) beschuldigd van wangedrag, zo raakte maandag bekend. De Portugees liet zich zaterdag na afloop van de met 1-3 verloren competitiematch tegen Southampton negatief uit over de scheidsrechters.

Volgens de FA zijn de opmerkingen van de 52-jarige Mourinho te beschouwen als wangedrag aangezien deze ‘vooringenomenheid vanwege de scheidsrechters impliceren’.

De Chelsea-coach, die tot donderdag 19u heeft om te reageren op de aanklacht van de FA, vond na de nederlaag tegen Southampton dat ref Robert Madley de ‘Blues’ een penalty had onthouden. Daarbij stelde hij dat de scheidsrechters ‘bang zijn om Chelsea strafschoppen te geven’.

‘Als de FA me wil straffen, dan mogen ze dat. Andere managers straffen ze niet’, verklaarde Mourinho verder.

Mourinho staat onder druk gezien de tegenvallende resultaten. Met acht punten uit acht wedstrijden kent Chelsea zijn slechtste seizoensbegin sinds 1978-79, toen de ‘Blues’ naar de tweede klasse degradeerden. De Engelse kampioen stak Mourinho maandag nog een hart onder de riem met een korte mededeling op de clubwebsite. ‘De club wil duidelijk stellen dat José nog steeds onze volledige steun geniet’, zo klonk het.

MEER VOETBALNIEUWS