Hardleerse inbreker riskeert vijf jaar cel

Archiefbeeld Foto: DBA

Hardleerse inbreker riskeert vijf jaar cel

Print
Antwerpen -

Aziz O. moest zich maandag voor de correctionele rechtbank van Antwerpen verantwoorden voor dertien inbraken en pogingen. De man was met deze feiten niet aan zijn proefstuk toe: tussen 1997 en 2012 werd hij al elf keer veroordeeld voor gelijkaardige feiten. Voor de procureur was de maat vol: hij vorderde vijf jaar effectief.

De beklaagde had op 4 maart de poorten van de gevangenis in Beveren achter zich dichtgetrokken na zijn meest recente veroordeling. Lang bleef hij niet op het rechte pad, want op 8 juni werd hij al op heterdaad betrapt bij een nieuwe woninginbraak. De politie plukte hem vanachter een gordijn vandaan met de buit op zak.

Aziz O. werd onder voorwaarden vrijgelaten, maar enkele dagen later liep hij opnieuw tegen de lamp bij een inbraak in de Rudolfstraat in Antwerpen. De bewoners konden hem tegenhouden, ook al verweerde Aziz O. zich hevig.

Na telefonie- en zendmastonderzoek kon hij aan nog elf andere inbraken gelinkt worden. Hij was telkens via het keldergat naar binnen gedrongen. De beklaagde verklaarde dat hij de inbraken pleegde om eten te vinden. “Maar hij heeft nergens yoghurt of bananen gestolen, wel iPhones en MacBooks”, stelde procureur Philip Van Tongerloo.

Aziz O. bekende de helft van de feiten. Volgens de verdediging verkocht hij de buit om zijn verslaving te financieren en om eten en drinken te kopen. Ze pleitte voor een deels voorwaardelijke straf.

Vonnis op 19 oktober.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio