Deinze-coach Dennis van Wijk mogelijk 5 wedstrijden geschorst

Foto: Marc Van Hecke

Deinze-coach Dennis van Wijk mogelijk 5 wedstrijden geschorst

Print

Dennis van Wijk zit de komende vijf wedstrijden mogelijk niet op de trainersbank bij tweedeklasser SK Deinze. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) gaf maandag een schorsingsvoorstel van 7 oktober tot en met 3 november, alsook een boete van 200 euro.

In het 2-2 gelijkspel bij Verbroedering Geel op de achtste speeldag in de Proximus League stuurde scheidsrechter Ken Vermeiren de oefenmeester van Deinze iets voor het uur de tribunes in. Van Wijk uitte kritiek op de wedstrijdleiding. 'Omwille van zijn ongepaste houding vragen we twee weken schorsing', klinkt het bij het Bondsparket. Daarnaast hield de voormalige eersteklassecoach zich niet aan de reglementen door meermaals zijn technische zone te verlaten. Daarvoor krijgt Van Wijk een strafvoorstel van nog eens twee weken.

Tussen 7 oktober en 3 november speelt SK Deinze maar liefst vijf wedstrijden, waardoor hij mogelijk tot en met speeldag 13 niet in de dug-out zit bij de Oost-Vlaamse club. Dat gebeurt enkel wanneer Deinze en Van Wijk het strafvoorstel van het Bondsparket aanvaarden. In het andere geval moeten club en trainer zich morgen/dinsdag verantwoorden voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal, die dan de strafmaat bepaalt.

Woensdag ontvangt Deinze, het nummer zeven in tweede klasse, Roeselare. De vier daaropvolgende speeldagen zijn Tubeke (11 oktober), Lommel United (17 oktober), Antwerp (24 oktober) en Koksijde (1 november) de tegenstanders.

Meer voetbalnieuws