Antwerpse schepenen reageren: “Marcel, je werkt ’s avonds te hard”

Schepen van Mobiliteit Koen Kennis en schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde Foto: Jan Van der Perre/BELGA

Antwerpse schepenen reageren: “Marcel, je werkt ’s avonds te hard”

Print
Antwerpen -

Het pittige opiniestuk over het “beschaamde Antwerpen” dat televisiepresentator Marcel Vanthilt maandagochtend heeft neergepend op deredactie.be is niet in dovemansoren gevallen. Schepen van Stadsontwikkeling Rob Van de Velde en schepen van Mobiliteit Koen Kennis (beiden N-VA) bieden wederwoord. “Marcel, je werkt ’s avonds te hard”, klinkt het in een brief.

Vanthilt zorgde maandagochtend voor oproer. In een opiniestuk waar de televisiepresentator geen blad voor de mond nam, is hij niet te spreken over Antwerpen, de stad waar hij woont. Zo schaamt hij zich voor de stad als hij in andere Vlaamse steden rondloopt, worden projecten in het straatbeeld maar half afgewerkt en vindt hij dat Antwerpen er niet uitziet.

“Een prachtige stadsboulevard”

In een brief aan deredactie.be hebben Antwerpse schepenen Rob Van de Velde en Koen Kennis gereageerd op de kritiek. “Marcel, het is fijn om te lezen dat je net zoals het huidige stadsbestuur bekommerd bent om Antwerpen”, beginnen de N-VA-politici aan hun relaas. “Stellen dat de stad er niet uitziet, is voor ons, liefhebbers van de stad, echter twee stappen te ver.”

Onder meer de “half afgewerkte” Leien zijn een doorn in het oog van Vanthilt. “De werken aan de Noorderleien worden heel binnenkort eindelijk voortgezet en worden net als de Zuiderleien, die tien jaar geleden werden opgeleverd, een prachtige stadsboulevard met bomen, fietspaden, een tramway en autostroken”, reageren Van de Velde en Kennis.

“Heraanleg Nationalestraat was inderdaad een zootje”

Al geeft het duo de televisiepresentator gelijk wat betreft de Nationalestraat. “De heraanleg van de Nationalestraat was inderdaad een zootje”, klinkt het. “Waarom het vorige bestuur de straat heeft hertekend waardoor fietsers amper plaats hebben en met een ondergrond waarvan ze wisten dat het niet goed zou komen, is ook voor ons een raadsel. We hebben dit jaar de ondergrond dan ook moeten heraanleggen, maar de hele straat opnieuw doen twee jaar na een heraanleg vinden we verspilling van overheidsgeld.”

Om Vanthilt te tonen dat het huidige stadsbestuur het goed voorheeft met de stad, nemen ze er hun aanpak van de Grote Markt bij. “Wellicht werk je ook te hard ’s avonds, want je zou eens moeten komen kijken naar de mooi verlichte panden op de Grote Markt. Exemplarisch voor de liefde van dit bestuur voor haar stad.”

Lees de hele brief van schepenen Rob Van de Velde en Koen Kennis

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio