Wim Van Hecke verkozen tot ‘Eerste Kok van België 2016’

Wim Van Hecke samen met Lode De Roover (chef) en Pieter De Witte van restaurant Fleur de Lin. Foto: *

Food

Wim Van Hecke verkozen tot ‘Eerste Kok van België 2016’

Print

De Oost-Vlaming Wim Van Hecke is maandag uitgeroepen tot ‘Eerste Kok van België 2016’. Tijdens de finale van de 63ste Prijs Prosper Montagné in Brugge scoorde de jongeman uit Zele het best voor de expertenjury. De 22-jarige Van Hecke is souschef van restaurant Fleur de Lin in Zele.

De jury moest opnieuw kiezen uit vijf finalisten: Fabian Bail (chef van restaurant Paul de Pierre in Etikhove), Cédric Gourdin (chef van La Ferme de Grambais in Nijvel), Wim Van Hecke (souschef van Fleur de Lin in Zele), Glenn Verhasselt (chef van Sir Kwinten in Lennik) en Ignace Wattenberge (souschef van hostellerie L’Esco in Wetteren).

Uiteindelijk was het Wim Van Hecke die na het bereiden van drie gerechten de expertenjury het meest kon overtuigen. Topchef Peter Goossens stelde de technische jury samen.

Wim Van Hecke volgt Pascal Peters op als ‘Eerste Kok’. Het culinaire concours van de gastronomische Club Prosper Montagné geldt als een van de belangrijkste kookwedstrijden in België. De titel ‘Eerste Kok van België’ is officieel erkend en exclusief voorbehouden aan de meesterschapswedstrijd. Met deze wedstrijd wil de club jong talent stimuleren, streekproducten promoten en de Belgische gastronomie verdedigen.

Naast het concours voor ‘Eerste kok’ organiseert de Club Prosper Montagné samen met de Vereniging Vlaamse Sommeliers en de Belgische Sommeliersgilde ook de wedstrijd ‘Beste Sommelier van België’. Op 11 oktober dingen drie finalisten naar die titel: Benoît Couderé van restaurant De Karmeliet in Brugge, Joery De Lille van restaurant Horseele in Gent en Jasper Van Papeghem van hostellerie L’Esco in Wetteren.

NIET TE MISSEN