Lievevrouwestraat kijkt uit naar het voorjaar

Dit soort netelige situaties zou in de nieuwe Lievevrouwestraat niet meer mogelijk zijn. Foto: SL

Lievevrouwestraat kijkt uit naar het voorjaar

Print
Ranst - De Ranstse Lievevrouwestraat krijgt een grondige opknapbeurt met nieuwe rioleringen en wegdek. De ingreep zou moeten voltooid zijn in de lente van volgend jaar.

De eerste werkzaamheden die uitgevoerd worden zijn de aanpassingen van de nutsleidingen. Dat onderdeel zou tegen januari achter de rug moeten zijn. De echte wegwerkzaamheden starten dan in februari of maart. Eerst wordt de riolering vernieuwd en dan is het de beurt aan de rijweg, de parkeerplaatsen en de voetpaden. De hele ingreep wordt geraamd op vijftig werkdagen. Dus als de weersomstandigheden meezitten is de klus geklaard in mei of juni 2016.

De bewoners kregen tijdens een infovergadering een beeld van wat hen te wachten staat. Het is alvast de bedoeling dat de handelaars en de aanpalende eigenaars bereikbaar blijven.

Meer dan 700 ondertekenaars van een petitie vroegen eerder al een enkele rijrichting maar dat vindt het gemeentebestuur geen bruikbare oplossing. Schepen van openbare werken Fernand Bossaerts (CD&V) herhaalde dat de  Gasthuisstraat het voorbeeld is voor de nieuwe aanleg van de Lievevrouwestraat. “De rijweg zal 5.40 m breed zijn en er zal nog maximaal 30 km per uur gereden worden. Er zal zelfs plaats zijn voor groen. We voorzien een hoogstammige boom in de straat.”

 

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio