Brand uitgebroken in toekomstig WK-stadion in Moskou

Het Loezniki-stadion is in opbouw. Foto: EPA

Brand uitgebroken in toekomstig WK-stadion in Moskou

Print

Maandagmorgen stegen dikke, zwarte rookpluimen op uit het grootste sportstadion van Moskou in de wijk Loezjniki, dat momenteel wordt verbouwd. In 2018 zal er de openingswedstrijd van het Fifa wereldkampioenschap voetbal plaatsvinden.

Het Loezniki-stadion vatte maandag vuur toen constructieafval ontvlamde. Verschillende ooggetuigen vertellen aan Russische persagentschappen hoe er dikke, zwarte rook opsteeg uit de bouwwerf en hoe de brandweer ter plaatse is gekomen.

‘Ze willen ons niet vertellen wat er precies aan de hand is’, zegt een van hen. ‘Maar dat het in brandt stond, lijkt me duidelijk.’ Ingewijden melden aan Ria Novosti dat het wel degelijk om een brand ging en dat er nog steeds wordt nageblust.

Het Loezjniki-stadion, dat in 1980 ook al de Olympische Spelen binnenhaalde en in 2008 nog de finale van de Uefa Champions League heeft doorstaan, ondergaat zware renovatiewerken. Tegen het WK van 2018 moeten er zo’n 80.000 toeschouwers binnen kunnen en moet het stadion in orde zijn met de veiligheidsvoorschriften.

Meer sportnieuws