© Koen Dhollander

1 / 3

GVA-correspondent maakt foto’s in toprestaurant

Koen Dhollander, correspondent en fotograaf voor uw krant in Merksem, heeft een eerste expo gehouden. Een met balletfoto’s. Daarvoor trok hij onder meer langs restaurant The Jane van Sergio Herman.

koen de beuckeleer

In 2014 ging Koen Dhollander voor onze online krant foto's nemen van Choreolab, een evenement waarop de dansers van het Ballet van Vlaanderen hun choreografische ambities mogen tonen. “Het was mijn eerste kennismaking met het ballet, en ik was meteen zwaar onder de indruk”, zegt Dhollander. “Bij iedere sprong voelde ik de trillingen van de dansvloer, en als het even stil werd, hoorde ik de ademhaling van de dansers. Ik werd meegezogen in hun verhaal, en ontdekte een heel nieuwe vorm van emotie. Als fotograaf wist ik meteen dat ik daar meer mee moest doen. Ballet staat voor emotie, lichaamscontrole en elegantie, maar ook voor liefde voor muziek en perfectie.”

Na de voorstelling van Choreolab kwam Dhollander in contact met de Argentijnse Sofia Menteguiaga, met wie hij op verschillende locaties foto’s ging nemen. Zo trok het duo onder meer naar restaurant The Jane van Sergio Herman. Op een van de foto's poseert Menteguiaga samen met chef-kok Nick Bril. “We wilden de link leggen tussen ballet en andere vormen van perfectie”, zegt Dhollander. “De danseres en de topchef hebben meer gemeen dan je op het eerste gezicht zou denken.”

Dhollander, die als fotograaf en correspondent voor Gazet van Antwerpen werkt, stelt tijdens de Boekenbeurs ook zijn eerste fotoboek voor, met panoramafoto’s, die hij ging nemen op de hoogste gebouwen van Antwerpen.

Lees maandag meer in Gazet van Antwerpen

DOEN! in Antwerpen

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio