© EPA

Zes Belgische shorttrackers naar seizoensopener in Calgary

Zes Belgische shorttrackers zijn naar het Canadese Calgary vertrokken voor de opening van het schaatsseizoen. Onder leiding van bondscaoch Pieter Gysel doet het zestal mee aan de Intercontinental Invitational Cup.

Tegenstanders zijn vooral de Canadese en Russische junioren. Voorafgaand aan de seizoensopener heeft Gysel met zijn schaatsers in het Duitse Oberstdorf op snel ijs getraind. Zijn kernploeg bestaat dit jaar uit Gert-Jan Goeminne, Jens Almey, Rino Vanhooren, Hanne Desmet, Ward Pétré en Stijn Desmet.

Met twintig jaar is Goeminne de oudste van dat gezelschap. Stijn Desmet, zeventien en de jongste, heeft op de korte binnenbaan waarschijnljik de beste mogelijkheden. Gysel verwacht dat hij dit seizoen bij de top-12 van het WK junioren kan rijden.

In de ploeg, die voornamelijk in Hasselt traint, ontbreekt Mathias Vosté. De in Friesland woonachtige Bruggeling was Gysels kopman. Vosté besloot echter zijn schaatscarrière op de langebaan voort te zetten, hij meent daar meer olympische kansen te zien.

Meer sportnieuws