‘We ambiëren de achtste plaats’

Thomas Scott van Lommel United probeert te verdedigen op Randy Oveneke (10). Foto: WAS

Basketbal1ste klasse Kangoeroes Basket Willebroek 105 - limburg united 97 - Randy Oveneke en co starten seizoen nu wel met winst

‘We ambiëren de achtste plaats’

Print

Wat een start voor Kangoeroes Basket Willebroek in het nieuwe seizoen van de Scooore!League. De Rupelploeg opende met winst tegen Limburg United. ‘Dit hadden we nodig’, zei Randy Oveneke.

‘We moeten een wedstrijd beter leren controleren’, zei coach Daniel Goethals terecht nadat Kangoeroes Basket Willebroek vorige week nipt in de heenmatch van de 1/8ste finales van de Beker van België had verloren.

‘Eventjes heb ik aan die wedstrijd tegen Pepinster Wolves moeten denken. We hadden een maximale bonus van 16 punten (87-71) tegen Limburg United. We gaven die toch nog prijs. Met onder meer vier opeenvolgende driepunters had Limburg United bij 93-91 de aansluiting gemaakt. Gelukkig konden we een scenario zoals tegen Pepinster Wolves vermijden’, zei Senne Geukens.

De Antwerpenaar, vorig seizoen de Belgische topschutter in de Scooore!League, had met 17 punten en 5 assists opnieuw een groot aandeel in de 105-97 overwinning tegen het Limburg United van coach Brian Lynch. ‘Het was Terry Deroover die met een verre bom in money time ons mee naar de winst leidde’, zei Geukens.

Niet alleen Geukens en Deroover, maar ook topschutter Vernon Taylor (35 punten) en Gregory Mangano (20 punten) zorgden na een attractieve partij dat de winst in Willebroek bleef. De vinnige Taylor liet zelfs een computerwaardering van 46 optekenen en was de MVP (most valuable player) van de Scooore!League. ‘Kangoeroes Willebroek is aan zijn derde seizoen op het hoogste niveau begonnen. De vorige twee campagnes begonnen slecht. Openen met winst hadden we dus echt wel nodig. De achtste plaats en dus de play-offs is onze ambitie’, aldus nog Antwerpenaar Randy Oveneke.

Kangoeroes Basket Willebroek trekt woensdag dus met veel vertrouwen naar de Lotto Arena voor een clash met Port of Antwerp Giants. De Amerikaanse forward Chris Eversley (knie) is deze week nog niet inzetbaar en mist de partijen tegen de Giants en Oostende (zaterdag).

Meer sportnieuws