Lethal Weapon en MacGyver komen terug

Foto: rr

Lethal Weapon en MacGyver komen terug

Print

De Amerikaanse televisiesector blijft inspiratie uit het verleden halen. Na The X-files zijn nu ook televisiereeksen van Lethal Weapon en MacGyver aangekondigd.

De actiefilm Lethal Weapon kwam uit in 1987. Danny Glover speelde de politieagent die naar zijn pensioen uitkijkt en Mel Gibson was zijn labiele nieuwe partner. De film was zo’n succes dat sequels niet konden uitblijven. In elf jaar kwamen nog drie films uit.

Fox heeft nu een televisiereeks besteld. De verhaallijn zal op die van de films lijken, maar dan zonder Danny Glover en Mel Gibson. Eerder waren al reeksen aangekondigd van films zoals Rush Hour, Training Day en Minority Report.

Een scène uit Lethal Weapon:

CBS diept MacGyver dan weer op. Het televisienetwerk heeft zich minstens aan een pilootaflevering verbonden. In de originele tv-reeks, die van 1985 tot 1992 liep, wurmde MacGyver zich uit de meest onmogelijke situaties met een zakmes en spullen die hij ter plaats vond.

Helemaal hetzelfde zal MacGyver niet zijn. De nieuwe reeks wordt opgefrist met Furious 7-regisseur James Wan aan het roer als producer. De nieuwe MacGyver zal jonger zijn en hij ‘wordt gerekruteerd in een clandestiene organisatie waarvoor hij zijn talent voor het oplossen van problemen op ongewone manieren inzet om rampen te voorkomen’.

In 2012 werd James Wan aan een film over MacGyver gelinkt, maar die is er nooit gekomen. Voor MacGyver waren al remakes van Full House en The A-Team aangekondigd.

MEEST RECENT