Streekbierenavond brengt 5 Rupelse biertjes op de plank

Foto: JB

Streekbierenavond brengt 5 Rupelse biertjes op de plank

Print
Hemiksem / Schelle / Rumst / Niel / Boom - Omdat de interesse onder de bierliefhebbers blijft toenemen, organiseert toerisme Rupelstreek een streekbierenavond waar kan geproefd worden en professionele uitleg van deze streekbieren volgt.

Hobbybrouwerijen, streekbieren, zijn in opmars. Steeds meer bierliefhebbers kiezen ervoor om zelf te brouwen. En wat onschuldig begint als een hobby kan al snel ontaarden in een carrière. Het idee van een streekbierenavond is ontstaan na een brainstorming met als doel de Rupelstreek haar troeven op de kaart te zetten. "Weinigen weten dat onze streek enkele microbrouwers rijk is, zo'n 'streekbierenavond' is ideaal voor een eerste kennismaking", leggen de trekkers van deze werkgroep uit, de schepenen Inge De Ridder (Boom) en Tom Caluwaerts (Niel), beiden N-VA. 

Op vrijdag 13 november om 19.30 heeft deze eerste streekbierenavond plaats in het Feestpaleis, Col. Silvertopstraat in Boom. In samenwerking met Frui Vita en de lokale microbrouwerijen degusteren de deelnemers elk vijf streekbieren. Ze mogen zich verwachten aan een New Belgica, De Leste, Hellegat, De Klinkaert en een Heymisse. Een deskundige uitleg bij elk streekbiertje hoort er bij. Kostprijs alles inbegrepen 10 euro. Inschrijven via info@toerismerupelstreek.be of in het gemeentehuis van Boom en Niel. Inschrijven kan tot 6 november of tot het maximum aantal deelnemers bereikt is.

Meer nieuws uit stad en rand

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio